Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin

Nieuwe sprekers bekend!

Gepubliceerd door Nacht van de Lobbyist op

Nieuwe sprekers bekend!

Met trots maken we weer nieuwe sprekers bekend!

Anne de Haij is een van de sprekers die de avond met ons opent tijdens de plenaire sessie. Ze werkt bij het Kunstmuseum (voormalig Gemeentemuseum) in Den Haag, waar de Nacht van de Lobbyist ook plaats zal vinden. Daar houdt ze zich als directiesecretaris bezig met beleid en strategie. Het museum staat middenin de samenleving, en werkt samen met tal van partners. In zekere zin voert het museum zélf dus ook een lobby.

Tijdens de plenaire sessie neemt Anne ons mee in haar werk. Ze zal vertellen over hoe zij het museum probeert te positioneren ten opzichte van andere partners. De tijd dat het in het museum alleen draait om kunst ligt namelijk achter ons. Hoe zorg je dat je als museum relevant blijft? Tijdens de Nacht van de Lobbyist komt ze er alles over vertellen!

Alexander Pechtold is bekend geraakt door zijn indrukwekkende politieke carrière. Zijn landelijke politieke loopbaan begon als minister, na het vertrek van Thom de Graaf. Daarna werd hij al snel fractievoorzitter, een functie die hij jarenlang vervulde. De verkiezing van 2017 was zijn hoogtepunt, waarbij D66 op een recordaantal van negentien zetels kwam. D66 ging weer meeregeren in een coalitie met VVD, CDA en CU, en voor Pechtold was de klus klaar. Hij stopte als partijleider in oktober 2018.

Stilzitten doet hij echter niet; hij is voorzitter van de commissie die onderzoek doet naar de verkoop van kunstwerken aan het buitenland en is procesbegeleider van de verbouwing van de Tweede Kamer. Daarbovenop werd hij onlangs aangesteld als de nieuwe directeur van het CBR, waar hij de uitdagende taak heeft om het CBR beter te laten functioneren.

Tijdens de Nacht van de Lobbyist gaat Pechtold één-op-één in gesprek met Sven Kockelmann over de relatie tussen volksvertegenwoordiging en belangenbehartiging. Hoe maak je als politicus een keuze in de vele lobby-onderwerpen en organisaties die hun punt op de politieke agenda willen zetten? Maar er wordt ook ingegaan op de rol van de politicus als belangenbehartiger. Want ben je als politicus niet ook een lobbyist voor je standpunten, en vertegenwoordig je daarbij niet jouw achterban? Tijdens deze deelsessie krijg je een unieke kans om een kijkje te nemen in het leven en brein van een politicus, in de keuzes en overwegingen die hij of zij maakt en verken je de ins en outs van het politieke spel.

We hopen je te zien op 21 november, tijdens de Nacht van de Lobbyist!

Categorieën: nieuws