Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin

#NvdL2019

Op 21 november 2019 organiseerden we de eerste Nacht van de Lobbyist. Zo’n 180 belangenbehartigers, beleidsmakers, journalisten, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden kwamen bij elkaar om van alles te ontdekken over de lobbywereld. Helaas kon door corona in zowel 2020 als 2021 de Nacht van de Lobbyist geen doorgang vinden. Graag blikken we samen terug op deze bijzondere avond in 2019!

Het programma
Tijdens de eerste editie van de Nacht van de Lobbyist hadden we een vol programma: negen deelsessies met elk een compleet verschillende insteek. Van een ‘Filosofisch nachtgesprek’ tot de sessie ‘Media, Lobby en Politiek’ en van een dieptegesprek tussen Alexander Pechtold en Sven Kockelmann tot een gesprek met jonge lobbyisten. 
Klik hier voor meer informatie over de deelsessies. 
Klik hier voor meer informatie over de sprekers.

Podcast 
Kon je niet aanwezig zijn bij de editie van 2019? Beleef de avond alsnog (of opnieuw) in deze podcast. Je hoort een verslag van de avond, met daarin gesprekken met onder andere Alexander Pechtold (voormalig leider D66), Wanda de Kanter (initiatiefnemer TabakNee) en Bert Fraussen (Assistant Professor bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en mede-organisator van de Nacht van de Lobbyist). Ook komen enkele bezoekers aan het woord. Je beluistert de podcast hieronder via Spotify of via deze Soundcloud-link.

 

Nacht van de Lobbyist 2019 in het nieuws
Naast de vele bezoekers leerden nog veel anderen de Nacht van de Lobbyist kennen via de media. Zo schreven initiatiefnemers Marielle van Oort en Dr. Bert Fraussen een stuk met als titel: “Lobby – niks mis mee?!”, was Marielle op de avond zelf te horen op Radio 1 en schreven Bert en Marielle samen een opinieartikel in Trouw.

Foto’s 
In 2019 vond de Nacht plaats in het prachtige Kunstmuseum in Den Haag. Dat leverde mooie foto’s op. Dus wil je de Nacht van de Lobby 2019 nog eens herbeleven? Kijk dan hieronder naar de foto’s die we maakten tijdens het event!