Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin

De Nacht van de Lobbyist

Het event
De Nacht van de Lobbyist heeft plaatsgevonden op donderdag 21 november 2019 in het Gemeentemuseum in Den Haag. Tijdens de inloop konden bezoekers genieten van een hapje en een drankje, én een kijkje bij een unieke collectie werken van Claude Monet.. Vervolgens heeft men zich na een plenaire opening met verschillende key-note sprekers verspreid over drie rondes met interessante deelsessies. Alles werd besproken; van diepte-interviews met (oud-)politici tot een filosofisch nachtgesprek, en van scherp politiek toneel tot een expertpanel van journalisten. En natuurlijk stond de praktijk en het onderzoek centraal; we gingen in gesprek met onderzoekers over lobbyen en nodigden goede doelen en grote namen uit het bedrijfsleven uit om te vertellen hun visie op lobbyen. De avond is afgesloten met politiek cabaret en de aankondiging van de volgende Nacht van de Lobbyist: 18 november 2020!

Daarna was het tijd voor een borrel, waarbij iedereen rustig kon napraten over de eerste Nacht van de Lobbyist.

Lees hier meer over het event.

Het doel van de avond
Onder meer met aansprekende keynote-sprekers, leerzame deelsessies en een feestelijke afsluiting was het een prachtige avond. De belangrijkste doelstellingen: vooroordelen wegnemen, kennis en nieuwe inzichten delen en laten zien dat de lobby een waardevolle aanvulling kan zijn op ons politieke stelsel!

De organiserende partijen
De Nacht van de Lobbyist wordt georganiseerd door de Public Affairs Academie en de Universiteit Leiden. Lees hier meer over ons!