Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin

Deelsessie update: Kinderrechten als Fundament voor Beleid

Gepubliceerd door Nacht van de Lobbyist op


Om de impact van nationaal of decentraal beleid op de rechten van kinderen in beeld te brengen, pleitte de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) onlangs voor de invoering van een Kinderrechtentoets. Bij alle maatregelen en besluiten die kinderen treffen, moet het belang van het kind voorop staan, volgend op het uitgangspunt vastgelegd in het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK).

Maar wat betekent dat in de praktijk? Meer bureaucratie en regels? Vertraging? Of het juist de manier om inclusief beleid te ontwikkelen met jongeren samen? En wie heeft nog meer voordeel van een dergelijke toets? Samen met Carrie van der Kroon – Kissane (Defence for Children Nederland), Pim Kraan (Save the Children Nederland), Rowie Stolk (Universiteit Leiden) en moderator Mariet de Boer MSc (Raad voor het Openbaar Bestuur) gaan we hierover in gesprek tijdens de deelsessie ‘Kinderrechten als fundament voor beleid’.

Benieuwd naar alle andere deelsessies tijdens de Nacht van de Lobbyist? Bekijk hier de meest actuele updates over alle deelsessies.

Categorie├źn: nieuws