Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin

Oproep tot Deelname Essay Wedstrijd: “Waarom een Wereld Zonder Lobbyisten (G)een Goed Idee is”

Gepubliceerd door Nacht van de Lobbyist op


Beste denkers en schrijvers,

Wij nodigen jullie uit om deel te nemen aan onze essay wedstrijd in het kader van de 3de Nacht van de Lobbyist, met het prikkelende thema: “Waarom een Wereld Zonder Lobbyisten (G)een Goed Idee is.”

We dagen jullie uit om te reflecteren over de impact van lobbyen, en jullie visie en inzichten te delen over de vraag of een wereld zonder lobbyisten wel of niet een goed idee is. Jullie essay kan vanuit verschillende perspectieven vertrekken, of diverse invalshoeken combineren, variërend van kritische beschouwingen over de invloed van lobbyisten, toelichting van de democratische meerwaarde van belangenbehartiging, tot alternatieve manieren om burgers en groepen in de samenleving een (meer krachtige) politieke stem te geven. Hierbij is scherpzinnigheid en originaliteit uiteraard een pluspunt.

De winnaar ontvangt een boekenbon ter waarde van 150 Euro, en krijgt ook de mogelijkheid om zijn essay te delen met ons publiek via een gesproken column tijdens de Nacht van de Lobbyist.

Belangrijke details

    Titel: “Waarom een Wereld Zonder Lobbyisten (G)een Goed Idee is”

    Lengte: 500 – 800 woorden

    Deadline: 15 januari 2024, 12:00

Prijs

Boekenbon (150 Euro) en (optioneel) gesproken column tijdens Nacht Lobbyist

Hoe deel te nemen:

Stuur je essay als een pdf-document naar b.fraussen@fgga.leidenuniv.nl. Voeg je naam, leeftijd, contactgegevens en een korte bio toe. Voorafgaand aan de Nacht van de Lobbyist zullen we contact met de winnaar opnemen.

Jury

Onze deskundige jury, bestaande uit wetenschappers, professionals en studenten, zal alle inzendingen beoordelen op scherpzinnigheid, originaliteit en overtuigingskracht. Wij kijken uit naar jullie gedurfde ideeën en scherpe analyses. Laten we samen een breder en beter debat organiseren over de relatie tussen belangenbehartiging en de democratie!

Met vriendelijke groeten,

Bert Fraussen (Universiteit Leiden) en Marielle van Oort (Public Affairs Academie), initiatiefnemers van de Nacht van de Lobbyist

Categorieën: nieuws